Tribunal Arbitral in Transporturi - Arbitrans
Acasa

Info

ACORD-CADRU DE PARTENERIAT încheiat între Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi şi TRANSARENA

TRIBUNALUL DE ARBITRAJ INTERNAȚIONAL ÎN TRANSPORTURI (TAIT) ȘI TRANSARENA (BULGARIA) au încheiat un ACORD-CADRU DE PARTENERIAT privind susţinerea şi promovarea soluţionării litigiilor prin intermediul arbitrajului specializat asigurat de TAIT.

București, 10.02.2016.

Președintele Colegiului Tribunalului de Arbitraj Internațional în Transporturi, dl Cristian Şerban şi dl Tomislav Ivanchev, Preşedinte de onoare al Consiliului director al TRANSARENA, au semnat astăzi, la sediul TAIT din București, textul acordului-cadru de parteneriat. Cele două instituţii vor colabora în vederea susţinerii şi promovării arbitrajului specializat, ca modalitate modernă şi eficientă de soluţionare rapidă a litigiilor din transporturile interne şi internaţionale.

"Semnarea acestui acord reprezintă un moment de referință în evoluţia Tribunalului de Arbitraj Internațional în Transporturi. Începând de astăzi, Reţeaua Internaţională de Arbitraj specializat în transporturi şi activităţi anexe, iniţiată ca un proiect ambiţios, a devenit o realitate. Profesioniştii transporturilor şi logisticii din România, Bulgaria şi, în curând, din întreaga zonă a Balcanilor, vor putea folosi arbitrajul asigurat de instituţia noastră pentru a-şi soluţiona la standarde de excelenţă şi rapid litigiile intervenite în activitatea lor.

Dezvoltarea Reţelei Internaţionale de Arbitraj sub auspiciile TAIT va continua atât spre vest, unde suntem în discuţii avansate cu viitori parteneri din state europene cu tradiţie în arbitraj, cât şi spre est - zona Eurasiei având un mare potenţial de dezvoltare economică, foarte important pentru transport și toate activitățile auxiliare. Cooperarea cu parteneri de prestigiu, de calibrul ARILOG şi TRANSARENA, ne dau certitudinea unei expansiuni coerente şi a dezvoltării durabile, la nivel intern, regional și internațional a arbitrajului specializat", a spus Președintele Colegiului Tribunalului de Arbitraj International în Transporturi.

Tribunalul Arbitral în Transporturi de pe lângă Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale este o instituție arbitrală specializată în soluționarea prin arbitraj a litigiilor în materia transporturilor și activităților auxiliare transporturilor (activități ale caselor de expediții, activități ale comisionarilor vamali, depozitări, manipulări, servicii de poștă și curierat etc.).

În îndeplinirea rolului său de a furniza o jurisdicție alternativă cu caracter privat specializată în cele peste 120 de țări Părți Contractante la Convenția pentru recunoaşterea şi executarea hotărârilor arbitrale străine (New York, 1958), Tribunalul Arbitral în Transporturi asigură soluționarea cu celeritate și imparțialitate a litigiilor izvorând din raporturile juridice de transport și activități auxiliare transporturilor, precum și din alte litigii cu privire la care competența de soluționare a fost încredințată acestuia.

RO EN RU
Copyright © 2015 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate. - Design web si programare