Tribunal Arbitral in Transporturi - Arbitrans
Acasa

Info

Comunicat de presă: Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi și-a deschis porțile

Tribunalul de arbitraj internațional în transporturi şi-a deschis porţile
07.04.2015

Anunţul oficial de inaugurare a noii instituţii a fost făcut de dl Cristian Şerban, Preşedintele Colegiului Tribunalului de Arbitraj Internațional în Transporturi (TAIT), Secretar general adjunct al ARTRI, care a prezentat pe scurt modalitatea, utilitatea şi oportunitea constituirii, principiile de funcţionare, precum şi rolul de susţinere şi coagulare socială al Tribunalului de Arbitraj Internațional în Transporturi.

Dl Nicolae Savu, Preşedinte al ARTRI, a dat citire Declaraţiei Preşedintelui de Onoare al Tribunalului de Arbitraj Internațional în Transporturi, Dl Martin Marmy.

Au participat: Prof. Univ. Dr. Av. Olimpiu Crauciuc, Arbitru TAIT, Av. Ion Scăunaşu, membru al Colegiului TAIT, Dr. Cristian Bişa, Administrator Business Management Technologies.

Sesiunea de întrebări şi răspunsuri a fost urmată de o discuţie liberă cu privire la situaţia transporturilor în România şi la modul în care o parte dintre dificultăţile ei pot fi soluţionate prin Tribunalul Arbitral.

"Este diagnosticul transporturilor un diagnostic al întregii Românii? În ce măsură situaţia din transporturi reflectă situaţia unei ţări?" au fost temele de discuţie propuse.

DE CE UN TRIBUNAL ARBITRAL ÎN TRANSPORTURI?

EXPUNERE DE MOTIVE

Domeniul transporturilor mobilizează, la propriu, întreaga societate. De la cel mai simplu proces de fabricaţie, trecând prin nevoia constantă de a ajunge dintr-un loc în altul, transporturile menţin şi coagulează o comunitate. De orice dimensiune.

• 20.000 de tansportatori rutieri din România asigură un tranzit vital al materiilor prime şi mărfurilor în interiorul şi exteriorul graniţelor ţării.
• Peste 200.000 de şoferi români conduc 150.000 autovehicule licenţiate pentru transport de marfă şi 42.000 de autobuze şi microbuze, pe 16.887 kilometri de şosele.
• Peste 1 million de contractori derulează milioane de operaţiuni care implică absolut toate industriile.

Pe acest fond, Tribunalul de Arbitraj Internațional in Transporturi de pe lângă ARTRI este o instituţie care menţine o sintaxă socială cursivă.

Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi funcţionează în deplină conformitate cu Constituţia României, legislaţia internă, legislaţia Uniunii Europene şi convenţiile internaţionale în domeniu.

Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi de pe lângă ARTRI susţine justiţia română, preia şi soluţionează prompt cazuri prin consimţământul părţilor, emite hotarâri definitive şi obligatorii care nu pot fi atacate în fond, cu recunoaştere şi executare în peste 120 de state.

Între 2001 şi 2015 au fost semnalate 12.600 de incidente de plată aferente doar comenzilor de transport mărfuri publicate pe BursaTransport.ro şi care au implicat sume datorate sau întărziate de peste 14 milioane de Euro.
(sursa: BursaTransport.ro)

În această perspectivă, Tribunalul de Arbitraj Internațional în Transporturi devine o pârghie de reglaj social, comercial şi financiar care asigură un circuit ascendent in toate domeniile.

Pentru un flux constant de informaţii, date şi rapoarte publice, site-ul www.arbitrans.net vă stă la dispoziţie.

RO EN RU
Copyright © 2015 Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale. Toate drepturile rezervate. - Design web si programare